Suunnittelimme toisen ADE:n Janne Nissisen kanssa projektin, jossa tutkimme Lego Spike -robottien avulla voimaa ja kitkaa.
Aluksi käsittelimme oppilaiden kanssa aihetta ja oppilaat saivat kertoa omia kokemuksiaan siitä, millaisissa tilanteissa heillä on tullut vastaan kitkan ja voiman merkitys. Sen jälkeen perehdyimme aiheen teoriaan opetusmateriaalin avulla. Näiden vaiheiden jälkeen pääsimme varsinaisen projektin kimppuun.
Luokkani oli tehnyt jo aiemmin muutamia projekteja kyseisillä roboteilla, joten mitään erityistä opastusta itse laitteisiin ei tarvittu. Oppilaille annettiin tehtäväksi suunnitella robotti, joka pystyisi vetämään itseään eteenpäin mahdollisimman kovalla voimalla. Oppilaiden tavoitteena oli suunnitella robotille kolmet erilaiset jalat ja mitata niiden tuottama "vetovoima" kahdella erilaisella alustalla. Laitteiden tuomaa voimaa mitattiin perinteisen Newton-voimamittarin avulla, koska testivaiheessa huomattiin, että sillä saatiin johdonmukaisempia tuloksia, kuin Lego Spike -sarjassa mukana tulleella painesensorilla.
Kun oppilaat olivat saaneet tehtyä omat mallinsa valmiiksi, koe kuvattiin iPadin kameran hidastuksella, jotta saatiin mahdollisimman tarkka voimalukema mittarista.
Tulokset otettiin ylös kaikista vaihtoehdoista ja oppilaat tekivät niistä taulukon ja kuvaajan Numbersissa. Kuvaaja liitettiin myöhemmin myös lopulliseen tutkimusraporttiin.
Lopuksi oppilaat saivat tehdä tutkimusraportin valitsemallaan tavalla aiheesta. Suurin osa oppilaista halusi tehdä Keynote-esityksen, jossa he esittelivät tutkimuksensa tulokset ja pohtivat syitä saamiinsa tuloksiin. Lopuksi keskustelimme luokassa vielä yhdessä siitä, millaiset robotit olivat tuottaneet parhaita tuloksia ja mistä se oppilaiden mielestä johtui.
Attach up to 5 files which will be available for other members to download.